Titre :
|
Nout manjé, nout mémoire, nout listoire
|
Titre de série :
|
Koz ek la lang kréol la Rényon, 5
|
Auteurs :
|
Axel Gauvin, Auteur ;
Liliane Bardeur-Bernardeau, Auteur ;
Office de la langue créole de La Réunion, Auteur ;
Yannick Bardeur-Bernardeau, Auteur
|
Type de document :
|
texte imprimé
|
Editeur :
|
[Saint-Leu (La Réunion)] : Lofis la Lang kréol, DL 2017
|
Autre Editeur :
|
[Saint-Paul (La Réunion)] : Tikouti
|
Collection :
|
Koz ek la lang kréol, num. n°5
|
ISBN/ISSN/EAN :
|
978-2-9546320-2-5
|
Format :
|
1 vol. (26 p.) / ill. en coul. / 30 cm
|
Note générale :
|
Publié à l'occasion de l'exposition présentée par Lofis la lang kréol en 2015
|
Index. décimale :
|
641.5 (Cuisine)
|
Catégories :
|
Cuisine réunionnaise
|
Résumé :
|
Kan-k ou i tape dessi internet : "cuisine réunionnaise", ou i gaingne 322 000 réponse !! sé po dire aou si nout manjé i intéresse demoune ! po sa-même, Lofis la-dessidé fé in lespozission spéssial dessi nout bann kari, nout rougay... nout "gro manjé"...
Le "gro manjé", sa le manjé po gran-moune. La-dan la poin déssèr, la poin le pistache, le bouchon... la poin toute sak i ranpli le vante avan d'manjé. Ou-sa nout manjé rényoné i sorte ? Dann toute péi demoune la Rényon i sorte ! Po samème nout manjé lé konm in rézimé listoire le pèpléman nout péi. Mé-soman, anou mème Rényoné, sur plasse, la-refé, la-aranjé, la rényonize manjé-la.
|